Du är här:

Coronasmittan Covid-19

corona_beskuren.jpg

VÄGLEDNING och rådgivning FÖR FÖRETAG

Vägledning 

På Hedemora Näringsliv AB arbetar vi för att vägleda dig som företagare i frågor gällande olika stödpaket och andra möjligheter. Vi arbetar under  sekretess. Vi kan även vara ett stöd vid ansökningar mm.

Nationella företagsakuten - kostnadsfri rådgivning

Akut rådgivning till företag i hela landet som drabbats ekonomiskt av covid-19. Kostnadsfritt. Hit kan du som har akuta problem i ditt företag med anledning av covid-19 vända dig. De hjälper dig bland annat i frågor rörande stöd och regelverk, finansiering, personal, juridik och hälsa. 

Det finns mycket information på hemsidan och där finns även kontaktuppgifer. Här finns möjlighet till många timmars enskild rådgivning i olika frågor. Läs mer: Nationella företagsakuten

SAMLAD NATIONELL INFORMATION TILL FÖRETAG

Verksamt.se - här finns information från myndigheter, som är viktig för dig som företagare att känna till i samband med det Coronapandemin. Information finns även på engelska. 
SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) bedömer att verksamt.se är den bästa källan till uppdaterad och korrekt information med målgrupp företag.

Almi - informaton, ansökan om lån och amorteringsuppskov, Företagsakuten - statlig lånegaranti till små och medelstora företag samt Brygglån mm

Region Dalarna företagsstöd - bland annat med ett nytt upplägg för konsultcheck för att klara den pågående Corona-pandemin. Stödet är helt finansierat från Region Dalarna och är till extern konsulthjälp inom fyra olika insatsområden.Informaton från Hedemora kommun

Nationellt presenteras åtgärder för att tackla sviterna av coronaviruset. På kommunal nivå fattas också många viktiga beslut som kan underlätta för företagen.Många företag tappar stora intäkter då människor har ändrat sitt konsumtionsmönster i rådande situation.

Här sammanfattas de beslut om åtgärder som Hedemora kommun har vidtagit för att stötta företagen:
(sidan uppdateras kontinuerligt när ny information tillkommer)

Förlängd betalningstid
De företag som har problem med att betala kommunala fakturor/avgifter uppmanas att ta kontakt med de berörda kommunala förvaltningarna och de kommunala bolagen.  Vi försöker agera individanpassat och lösningsfokuserat.

Skyndsamma leverantörsbetalningar
Kommunen och de kommunala bolagen avser att betala fakturor från lokala leverantörer så snabbt som möjligt.

Uteserveringar
Kommunen möjliggör att uteserveringar kan starta upp redan nu. Polis- och kommuntillstånd krävs.

Vårpresent
Kommunen köper in och delar ut en del av årets julklapp till anställda i form av presentkort med kort giltighetstid i Hedemoras butiker redan nu.

Fortsätta med pågående och planerade projekt och upphandlingar
Kommunen och kommunala bolagen fortsätter med pågående och planerade projekt och upphandlingar. Inget stopp i detta arbete.

Information till restauranger och caféer
Information från Miljö- och byggnadsförvaltningen, Hedemora kommun information till livsmedelsverksamheter där servering sker. Information till restauranger och caféer

Hedemora kommun och de kommunala bolagen uppmanar de som inte är sjuka eller tillhör en riskgrupp att fortsätta konsumera och handla av de lokala företagen om det är möjligt. 

KONTAKT

Anna2.jpg

Vänd er till oss för frågor och vägledning. Vi kan även vara ett stöd vid anskningar mm. 

Kontakta:

 Anna Malmestrand 
anna.malmestrand@
hedemoranaringsliv.se
070 - 369 94 69