Coronainformation

corona_beskuren.jpg

VÄGLEDNING FÖR FÖRETAG I HEDEMORA KOMMUN

På Näringsliv, Hedemora kommun arbetar vi för att vägleda dig som företagare i frågor gällande olika stödpaket och andra möjligheter. Vi arbetar under sekretess. 

KONTAKTA: 

Anna_beskuren_helsvart.jpg           

Anna Malmestrand 

0225 - 341 71
anna.malmestrand@hedemora.se 


SAMLAD NATIONELL INFORMATION TILL FÖRETAG

Verksamt.se - här finns information från myndigheter, som är viktig för dig som företagare att känna till i samband med det Coronapandemin. Information finns även på engelska. 
SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) bedömer att verksamt.se är den bästa källan till uppdaterad och korrekt information med målgrupp företag.

Almi - informaton, ansökan om lån och amorteringsuppskov, Företagsakuten - statlig lånegaranti till små och medelstora företag samt Brygglån mmINFORMATON FRÅN HEDEMORA KOMMUN

Coronaviruset har tagit ny fart och nationellt presenteras förlängda åtgärder för att stötta näringslivet. På kommunal nivå finns också åtgärder för att underlätta för företagen.

Här sammanfattas de beslut om åtgärder som Hedemora kommun har vidtagit för att stötta företagen:
(sidan uppdateras kontinuerligt när ny information tillkommer)

Skyltmaterial för företag
Skyltar för företag att skriva ut för att påminna om gällande restriktioner. Skyltmaterial

Förlängd betalningstid
De företag som har problem med att betala kommunala fakturor/avgifter uppmanas att ta kontakt med de berörda kommunala förvaltningarna och de kommunala bolagen.  Vi försöker agera individanpassat och lösningsfokuserat.

Skyndsamma leverantörsbetalningar
Kommunen och de kommunala bolagen avser att betala fakturor från lokala leverantörer så snabbt som möjligt.

Julklapp
Kommunen köper in och delar ut årets julklapp till anställda i form av presentkort. Även de som varit anställda i kommunen i 25 år samt de som går i pension har möjlighet att välja presentkort som gåva.

Fortsätta med pågående och planerade projekt och upphandlingar
Kommunen och kommunala bolagen fortsätter med pågående och planerade projekt och upphandlingar. Inget stopp i detta arbete.