Nyhetsbrev1.jpg
 
 
 handlalokalt21.JPG 
 
 
Näringslivschefen har ordet

Den första snön har fallit och det står inte på förrän julen står för dörren.

Här kommer mitt sista brev som tillförordnad näringslivschef. Ny Näringslivschef blir Christian Fredin som kommer att presentera sig på företagsfrukosten, samma dag som han tillträder, den 1 december. På frukosten kommer även årets UF-företag att visa och sälja sina produkter samt att vi får höra vinnaren i tävlingen ”Årets Pitch Hedemora”.

Hur attraherar vi människor att välja Hedemora kommun som bostads- eller etableringsort? Jag tror att vi behöver berätta mer om det positiva arbetet vi faktiskt gör i kommunen, att vi alla är goda ambassadörer och att vi blickar framåt. Genom att vara stolta arbetstagare och arbetsgivare, företagare och invånare skapar vi en välkomnande plats att bo, verka och leva på.

Tanken är att jag, i min nya roll, ska fortsätta arbeta bland annat med just det som jag beskriver, att åskådliggöra goda exempel för att förtydliga det unika och positiva med Hedemora kommun. För att växa behövs också rätt kompetens. Här spelar skolan en stor roll och just samverkan med näringslivet. Det gör vi genom vårt fokusområde skola/arbetsliv. Framöver kommer jag även lägga lite mer tid på detta område då vi fått ett väldigt positivt bemötande i arbetet och Bildningsförvaltningen driver frågan med stort engagemang från deras håll. För att veta att vi fokuserar på rätt saker så är god dialog och samverkan en förutsättning. Vi har i dagsläget flera branschträffar planerade eller genomförda där vi tittar på gemensamma arbetssätt tillsammans med företagen.

Alla dessa punkter finns med i den kommande näringslivsstrategin. Inom kort kommer den presenteras för den arbetsgrupp bestående av företagare, politiker och tjänstepersoner för att sedan kunna antas i kommunfullmäktige. Vi hoppas kunna presentera näringslivsstrategin på en företagsfrukost/möte i början av nästa år.

sofievinter.jpg
Hälsningar Sofie Jutner, Tf Näringslivschef

 
 
 mackaokaffe.jpg 
 
 
Företagsfrukost

DATUM: onsdag den 1 december
PLATS: Folkets Park, Österbyvägen 7, Hedemora
TID: frukostbuffé från kl. 7.15. Programmet pågår 7.45-9.00
ANMÄLAN: www.hedemoranaringsliv.se/foretagsfrukost

Det går även att följa presentationerna digitalt. Länk finns på:
www.hedemoranaringsliv.se/foretagsfrukost

Flera av årets UF-företag finns på plats och säljer sina produkter!

PROGRAM
• Information från Hedemora kommun
Aktuell information från politiker och tjänstepersoner där bland annat nya näringslivschefen Christian Fredin presenterar sig.

• Dagens frukostvärd Ludvig & Co
På frukosten berättar kontorschef Catrine Wikström och hennes kollegor om företaget samt deras digitala lösningar och nyheter inför julen/årsskiftet.

• Ung Företagsamhet och vinnare Årets pitch i Hedemora
Ibrahim Alkatouf, ProPrinting UF kör sin pitch som ha vann tävlingen ”Årets pitch i Hedemora” med och Henrik Åberg, lärare på Martin Koch-gymnasiet, berättar om Ung Företagsamhet och hur man arbetar med det i skolan.

• Hållbarhetsspaning
Drygt vart femte av de små och medelstora företagen har ökat sitt miljöarbete under coronakrisen. Totalt sett är det cirka 4 av 10 företag som har ett aktivt miljöarbete utöver vad lagstiftningen kräver. Caroline Dahlbom, Tillväxtverket berättar mer.

Frukostvärd:

LUDVIG_CO_LOGO_RGB_WHITE.jpg

 
 
 strom.jpg 
 
 
Branschträff - el

Hedemora kommun bjuder in till branschträff för företag inom el. Syftet med träffen är att skapa en tätare dialog mellan företag och skolan då det finns planer på att starta upp en vuxenutbildning inom ämnet. Kommunen behöver därav ha input i vad ni som företag är i behov av samt möjligheter till samverkan för att få en så bra utbildning som möjligt.

DATUM: torsdag den 2 december
TID: kl 7.30 - 8.30
PLATS: Vuxenutbildningen, Bachmanska (Hus-B)Hemgatan 4, 776 30 Hedemora
ANMÄLAN: www.hedemoranaringsliv.se/branschtraffel
Vuxenutbildningen bjuder på frukostbuffé

 
 
 
Långshyttans utveckling

langshyttanbeskuren.jpg

Under våren inledde vi ett projekt för att utveckla Långshyttan och locka fler invånare och företag till platsen. Långshyttan med sin historia, sin vackra natur och sitt fördelaktiga läge är en plats som vi vill visa fler. Och vi vill ha din hjälp!

Gemensamt bjuder Hedemora kommun och Hedemora bostäder in till workshopar för inspel, idéer och framtidsutveckling. 

Återträff Långshyttans utveckling

Nu ses vi i Långshyttan igen. Vi kommer ha uppföljning av det som hänt sedan sist i arbetsgrupperna och planera framåt. Kristina Backlund kommer att berätta om Naturkartan. Förslaget gällande en multisportarena är i rullning och Lars-Åke Östlin fritidschef samlar in synpunkter kring den från skola och föreningsliv.  Det kommer att finnas möjlighet att diskutera även den på mötet.

Välkommen på återträff den 1 december kl 18 – 20.30 på Folkets hus i Långshyttan.

Anmälan: katarina.nordin@hedemora.se 0225 - 341 84 senast 29 november. 
Vi bjuder på fika med smörgås 

För mer info: Långshyttans utveckling

 
 
 
Öppet möte - Träffpunkt Garpenberg

Garpenbergsbor! Hur ska vi ha det? Var ska vi ta det? Kom och säg din mening.

Kommunbygderådet och kommunen bjuder in till öppet möte i Garpenbergs centrum den 30 november kl 18.00.

Medverkan av Hedemoras kommunalråd och oppositionsråd, Hedemora Bostäder, Hedemoras landsbygdsutvecklare, Bildningsförvaltningen med Kultur och fritid. 

Välkomna!

För mer information: Träffpunkt Hedemora

 
 
 

Kalendarium

Här kan du se de aktiviteter som vi, eller våra samarbetspartners, arrangerar.
Se kommande aktiviteter

 
 

Upphandlingar

Aktuella upphandlingar

Se aktuella annonser hos 
Hedemora kommun

Läs mer: Aktuella upphandlingar


Planerade upphandlingar

Se planerade upphandlingar hos Hedemora kommun


Gällande avtal

Se gällande avtal hos Hedemora kommun

 

Lediga lokaler

Se vilka lediga lokaler och mark som finns i Hedemora.
Läs mer: Lediga lokaler och mark

Företagsregister

Se registrerade företag i Hedemora. Uppgifterna kommer ifrån UC Selekt, UC AB. Uppdatering sker månadsvis.
Läs mer: Företagsregister

 
     
Om du har svårt att läsa detta klicka här eller

Vill du inte ha nyhetsbrevet i fortsättningen? Skicka ett mail till: anna.malmestrand@hedemora.se

Information om hur Näringsliv, Hedemora Kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection Regulation) finns på vår hemsida www.hedemoranaringsliv.se/dataskydd. Du kan också kontakta Hedemora kommuns kundtjänst tel. 0225-340 00.